Quantcast
Till salu inom: ”

gotland säljes

Tidigare annonser till salu

Atlantis, Stockholm. 1995. Förlagets svarta pappband med skyddsomslag. 305, [1] s. : ill. ; 22 cm 8:o. 91-7486-185-9 Gösta Oswald hör till de unga döda i den svenska litteraturen. Blott 24 år gammal drunknade han en sommardag på Gotland, den 26 juli 1950. Åren före sin bortgång hade han framträtt som ett av de unga stjärnskotten i den svenska fyrtiotalismen med diktsamlingen "Den andaktsfulle visslaren" och den prosalyriska romanen "En privatmans vedermödor". Postumt utkom romanfragmentet "Rondo" och det visionära mysteriespelet "Christinalegender". Med "Breven till Ranveig" föreligger således den femte boken av Gösta Oswald.
Litografisk plansch från 1840: Kyrkoruiner i Wisby. (Gotland) Ruiner af Nicolai och Helgeands-kyrkorna i Wisby. Utsigten är tagen från en höjd, innanför stadsmuren, hvaraf på afstånd, längst till höger, synes en del, som igenkännes af det fyrkantiga tornet. Hela stadsmuren var nemligen, på visst afstånd från hvarandra, försedd med sådana torn. Den hufvudsakligaste delen af taflan upptages af Helgeandskyrkan, hvars gafvel ännu utvisar den prydliga arkitektur, som utmärker det sköna templet. Till venster synes ruinen af Nicolai-kyrkan. Ett hörn af det nybyggda Lazarettet framskjuter bredvid densamma. Bakgrunden utgöres af hafvet. Mått ca 14 x 20 cm
Mumien, återkomsten utspelas 1935 och tio år har passerat sedan vi senast träffade Rick och Evelyn. Nu är de gifta och bor i London. De har också en son, nioårige Alex. Imhotep, som blev mumifierad och instängd levande i en trång gravkammare i Hamunaptra, de dödas stad, är också tillbaka. Hans mumie finns nu på The British Museum. Imhotep svor att den som öppnade hans grav skulle belönas, med en plågsam död. Både Rick och Evelyn finns med på hans dödslista, men också deras son Alex.
Charlotte är en desillusionerad hemmafru på väg att ta ut sina sparade pengar för att fly från det liv hon lever. Jake är en förrymd brottsling, som rånar samma bank för att kunna försörja sin flickvän och det barn hon bär på. På några händelserika sekunder, möts deras mycket olika världar, då Jake tar Charlotte som gisslan. En mycket ovanlig resa tar vid, där de båda vinner en vänskap genom gemensamma rädslor, svagheter och genom deras behov av att fly. EARTHLY POSSESSIONS är ett komiskt drama med Susan Sarandon (Dead Man Walking) och Stephen Dorff (Blade, Backbeat) i huvudrollerna.
-Corruption Empire- är ett fristående längre avsnitt av tv-serien -Law & Order-. En mäktig företagare dör efter att ha tagit för mycket av en medicin som skulle öka hans sexuella förmåga. För att rädda sig själv påstår ett centralt vittne (Julia Roberts) att spanaren Curtis (Benjamin Bratt) har mixtrat med bevisen. Polisens trovärdighet sätts på ytterligare prov när spanaren Briscoe (Jerry Orbach) blir lurad i en fälla att ta skulden på sig för korruption. För Curtis och Briscoe börjar nu en tuff kamp för att rentvå sina namn och låta sanningen komma fram.