Quantcast
Till salu inom: ”

arab säljes

Tidigare annonser till salu

Prisma 2002.I nyskick. Hårda pärmar.191 sidor. Vad är det som ingår i föreställningen om araberna som folk och kulturgemenskap? Hur ser arabismens historieskrivning ut. Vilka händelser i det förgångna betraktas som särskilt betydelsefulla? Arabismen, den arabiska nationalismen, utvecklades från 1800-talet och framåt som en politisk och kulturell renässans, där frågorna om språkets renhet och den nationella samhörigheten är viktiga. Här ges en översikt av arabisk tradition och kulturturhistoria, berättartradition och litteraturhistoria med just det syftet att ta fram sådant som räknas som signifikativt, det som ses som speciellt ?arabiskt?, eller som är viktigt för att understryka en arabisk nationell och kulturell identitet. Historien sker inte i ett tomrum. Arabisk historia och arabismens utveckling har samband med ekonomiska och sociala faktorer. En betydande roll spelar den storpolitiska utvecklingen och ekonomiska intressen. I denna nya upplaga har framställningen förts fram i tiden, så att de rätt remarkabla skeenden som ägt rum de senaste åren kommer till uttryck och blir kommenterade.
Nordstedts. 1965. 222 s. Häftad. 25x17,5cm. 609 gram. Nära nyskick. Övers: Vera Olinder. Han bestämde sig för att lära känna den enda vita fläck i gamla världen som återstod, det femtontusen kvadratkilometer stora träsklandet kring Eufrats och Tigris nedre lopp ovanför sammanflödet i Shatt al Arab. Under sju år levde han, med kortare avbrott, tillsammans med Madanarareberna, blev en av dem, genomkorsade otaliga gånger de centrala träsken på slingrande vattenvägar, alltid i rörelse, outtröttlig. I träskarabernas blod finns inslag från alla erövrarfolk som i våg efter våg under årtusendenas lopp vällt in över områdena mellan Persiska viken och Medelhavet. Men livsstilen och samhällsformerna är beduinernas, om än en märklig anpassning i levnadssättet skett, framtvingad av naturförhållandena. Madanaraberna lever praktiskt taget i och på vattnet, deras hyddor och stundom imponerande gästhus är byggda av vass, vattenbuffeln är deras enda husdjur, sjöfågelsjakt och fiske ger dem ett tillskott till det ris de lyckas odla på höglänta marker - dvs områden som inte är översvämmade hela året. W. Thesiger har skrivit en märklig bok om detta folk som blev hans vänner och hans skildring blir än mer fascinerande genom det utomordentliga bildmaterialet. Nytt ouppskuret ex.. OBS: Finns ett flertal ex.
Skötare sökes till 2 araber i Sunderbyn. Behöver hjälp 3 dagar i veckan, gärna mer om tid och möjlighet finns. Det är bara valacken som är inriden och behöver rid motioneras. Stoet är "sällskapsdam". De står på lösdrift, går barfota och han rids barbacka och med hackamore. I stallet har vi inga jourer annat än att vi hjälps åt att kolla vattnet. Eftersom de går ute dygnet runt måste ligghall och matplats mockas ett par ggr i veckan. Om detta låter intressant eller om du har frågor så skicka ett mail så hör jag av mig.
Hejsan. Söker en ansvarsfull erfaren medryttare för långt sammarbete till trevligt arab sto. Trevligt och lätthanterlig. Bra grundriden. För promenad ridning samt lättare träning på volten. Möjlighet att få tävla längre fram om det skulle vara intressant. 2 dagar i veckan, samt att du kan hoppa in om jag är sjuk eller ska åka bort. Skriv ett mail o berätta vad du kan erbjuda min gumma. Skriv gärna längd och vikt oxå. Hoppas att höra av dig snart. :)
säljes till rätt person, Mina små tjejer 4 & 6 år. krypper under borstar och hämtar henne i hagen. Hon är jätte goo. Hon är 22 år i år. Skulle säkert tycka det va helt okey att ta en lång runda i skogen. Jag har haft med henne som lös, ibland när jag ridit på icke trafikerade vägar. Rätt person bra pris. Jag kan ev. även leasa ut en betäckt arab tjej, betäckt med en appalossa. Men då är personen enormt viktig, du batalar för fölet ( bra pris) jag får tillbaka henne efter avvänjning. Bägge går idag som frigångshästar, barfota, jätte trevliga i psyket.